Srijeda, 17 travnja, 2024

LJUBIĆ: Federalizacija je jedino rješenje za BiH. Nitko je se ne treba bojati jer su europska iskustva pokazala da se radi o dobrom rješenju

Must Read

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH /HNS/ Božo Ljubić rekao je da je federalizacija BiH jedino rješenje koje vodi trajnom miru i koje bi moglo spriječiti raspad BiH.

Ljubić je rekao da nastavak političke krize i nezadovoljstvo Hrvata svojim položajem, vodi BiH u sigurnu propast.

“Prema BiH se trebamo  odnositi tako što ćemo je urediti da bude prihvatljiva za sva tri naroda”, rekao je za “Pres Republika Srpska” Ljubić, koji se nalazi na čelu Komisije HNS-a koja bi na današnjoj sjednici trebalo predložiti deklaraciju o neophodnosti novog ustavnog uređenja BiH i njene teritorijalne reorganizacije.

Prema njegovim riječima, nitko se ne treba dplašiti federalizacije, a federalne jedinice mogu biti i republike i entiteti pod uvjetom da svaki od konstitutivnih naroda bude većinski u jednoj federalnoj jedinici.

Ljubić je istaknuo i da bi, nasuprot postojećem Izbornom zakonu koji, kako je naveo, negira pravo Hrvata u BiH da ih u zajedničkim institucijama predstavljaju njihovi legitimni predstavnici, sva tri konstitutivna naroda u BiH morala imati jednak utjecaj na izbor legitimnih predstavnika.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -