Četvrtak, 25 travnja, 2024

Antu Tomića nisu spalili u Podgorici. Otvorio Zimski salon knjige

Must Read

Sedmi Zimski salon knjige, regionalni festival knjiga i pisaca – Booka 2015, sinoć je službeno otvoren u Gradskoj knjižari u središtu Podgorice. Zimski salon knjige otvorio je Ante Tomić, hrvatski novinar, pisac i scenarista, javlja Anadolu Agency.
Iz izdavačke kuće ”Nova knjiga” priopćeno je da ovogodišnji fokus festivala neće biti ni na jednom autoru posebno, već više na vezi između književnosti, novinarstva i sedme umjetnosti. Biće riječi i o djelima koja su već ekranizirana, kao i o kriterija koje neka knjiga treba da zadovolji kako bi mogla biti pretočena u film.
Ante Tomić, hrvatski novinar, pisac i scenarista je nakon svečanog otvaranja Zimskog salona knjiga, promovirao svoj roman “Čudo u Poskokovoj Dragi”.
On je u svom kratkom obraćanju kazao da je prošlo više od 15 godina od objavljivanja njegove prve knjige.
”Pisac je zanimanje. Ja ne volim pisce koji kažu da im nije stalo da li će se njihova knjiga pročitati. Kao oni pišu samo za odabrane. To smatram vrlo oholim i prepotentnim. Mislim da pisanje mora biti zanimanje. Teško je živjeti od pisanja, ali je teško živjeti od bilo čega”, istaknuo je Tomić.
Zimski salon knjige Booka 2015, bit će otvoren do 7. ožujka, a posjetitelji festivala će do tada imati priliku da prisustvuju promociji knjiga “Vajar”, autora Svetozara Savića, kao i promociji knjige “Dobro je”, autorice Brankice Damjanović.
Na festivalu će se predstaviti i Jelena Bačić Alimpić sa knjigom “Posljednje proljeće u Parizu”, dok će Vanja Bulić predstaviti dva djela “Devedesete” i “Dosije bogorodice”.
Također, 26. veljače će na Zimskom salonu knjiga biti posvećen stvaralaštvu Mihaila Lalića, kao i filmovima urađenim na osnovu njegovih djela. Iz izdavačke kuće “Nova knjiga” je poručeno da će cijene knjiga za vrijeme trajanja salona knjige biti jeftinije od 20 do 50 posto.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Koja je uloga sarajevske influencerice unutar razbijenog narkokartela

Završeno je prvo ročište za petoricu osumnjičenika uhićenih u operaciji "Black That 2", za koju su zatražene i oslobođene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -