Petak, 19 travnja, 2024

SKANDAL KOJI SE POKUŠAO SKRITI: Atentat na Ivana Pavla u Sarajevu pokušali su izvršiti strani islamisti. Tužiteljstvo krilo slučaj, državljanstva napadačima i danas nisu oduzeta!

Must Read


Italija je od BiH 1999. godine tražila da izruči Saleha Nedala zvanog Hašim i Karaja Kamela zvanog Abu Hamza zbog sudjelovanja u organiziranju atentata na tadašnjeg papu Ivana Pavla Drugog u Bologni, ali su kantonalni sudovi u Sarajevu i Travniku to odbili uz obrazloženje da nije moguće izručenje državljana BiH, piše “Glas Srpske”.

Njima dvojici državljanstvo BiH nije oduzeto, iako su ga dobili nezakonito, piše list.

Nedal je rođen 1. ožujka 1970. godine u Jemenu, ali mu je šef odjeljenja u CSB Sarajevo Mirsada Beganović – Žutić 28. prosinca 1995. godine potpisala odobrenje za upis u registar rođenih sarajevske općine Centar.

Ta odluka je donesena na osnovu odluke MUP-a RBiH od 1992. godine, kad mu je dano državljanstvo BiH, prenosi Srna.

Kamel, koji je rođen u Tunisu, državljanstvo BiH dobio je na osnovu lažnih podataka, a upisan je 1995. godine u knjigu rođenih u Zenici na osnovu odluke CSB Zenica od 29. rujna 1995. godine.

To mu je odobrio tadašnji načelnik CSB Zenica Šefik DŽaferović, koji je danas visokopozicionirani dužnosnik SDA i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, javlja Srna.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Kekin: Nije me šokirao Ustavni sud, vidimo da je jedan glas za HDZ najjeftiniji

IVANA Kekin iz političke platforme Možemo u programu N1 televizije govorila je o ishodu parlamentarnih izbora i mogućim koalicijama za ulazak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -