Petak, 29 ožujka, 2024

VUČKO POSAO MIJENJA, A I ĆUD PONEKAD: Vjeko preuzima agenciju za Europu

Must Read

U doba kada je bio mladi HSP jastreb i nosao na znački onu pravašku sukerinu vuka,  izučavao je putešestvije Ante Pavelića, pisao traktate na tu temu ,radio birtijske skupove na tu temu koje je nazivao “znanstvenima”. Nekada “žestoki oporbenjak” i nacionalist od ulaska u Platformu postao je euopejac. Sarajevo naprosto oplemeni ljude a  od zadojednih hercegovačkih vukova napravi Vučke.  Kako  je virskom endehaovcu postalo dosadno baviti se federalnom sirotinjom, čiji je postotak Lijanovićevim ministriranjem postajao iz dana u dan sve veći.

Ustašovanje više nije in. Europa jest. Čamber je stoga , odlučio malo sjesti u ured za europske integracije. Možda on koji je izučavajući puteve dezerterstva Ante Pavelića, koji je bježeći od vlastite vojske obišao fin  komad južne Europe , zapravo i jeste pravi kadar za to mjesto. Jer recimo baš od Španjolske u kojoj je pokopan Pavelić BIH bi mogla puno naučiti o tome kako jednog dana može biti preuređena. A možda je čovjek konačno i nadošao, obrazovao se, pojačao opću kulturu ne samo vanjski outfit. Možda je recimo upalio play na onim Učilicama koje je godinama dilao….  Čamber si kroz novo radno mjesto pokušava spasiti kožu. Pitanje je zašto to čini kada će dolaskom nove vlasti u FBIH s tog mjesta biti smjenjen? Čudna je to logika. A možda će uć u DF. Ta je to njemu… HSP, DF , svejedno…

Koja je od sarajevskih salona za ljepotu sve to mlađa. I stoji mu uz novu zurku. Vjekoslav Čamber više nije ministar rada i socijalne skrbi u Vladi FBiH. Od sada je direktor Ureda Vlade FBiH za europske integracije, a umjesto njega podzakonske akte donositi će Nermin Nikšić.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim je ovlastila premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Rješenje je doneseno na prijedlog stručnog savjetnika za sustav i reformu mirovinskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje financijskih obveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata.

Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28.1.2015. godine donio Odluku o prihvaćanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera. Na osnovu ove odluke je Vjekoslavu Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.

Oba rješenja Vlade FBiH stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljena u ‘Službenim novinama Federacije BiH’.

Podsjetimo, Čamber nekadašnji član HSP-a BiH u vladu je ušao nakon što je SDP uveo u vlast HSP- BiH.

Uz njega se vezala i afera oko nabavke učilica dok je bio županijski ministar prosvjete u Zapadnohercegovačkoj županiji no sud u Širokom Brijegu, koji ga je nepravomoćno osudio na 14 mjeseci uvjetno, je presudio u njegovu korist te ga oslobodilo krivnje.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com