Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Mudžahedini nudili do 1500 maraka za klanje Srba

Must Read

SARAJEVO – Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo potvrdio je da je Tužiteljstvu BiH dostavio novih 1500 dokumenata ali i videokazete o ratnim zločinima nad srpskim stanovništvom. Ti dokumenti, kao i oni ranije dostavljeni, najviše se tiču odgovornosti ratnog zapovjednika 3. korpusa takozvane Armije BiH Sakiba Mahmuljina, koji je imao apsolutnu kontrolu nad odredom “El mudžahid“, te odgovornosti tadašnjeg načelnika službi sigurnosti Šefika Džaferovića, aktualnog predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Kebo je naveo i da su mu bivši pripadnici 3. korpusa Armije BiH u pismu potpore u rasvjetljavanju ratnih zločina potvrdili da su stravične zločine nad Srbima činili mudžahedini, koji su, uz znanje bivšeg predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, došli u BiH.
U izjavi za banjolučku ATV o ovome slučaju, Kebo je naveo da se pretpostavlja da su neke države ucjenjivale svoju pomoć BiH slanjem mudžahedina, dajući im identitet u BiH.
“Oni su i osobe koje su, vjerojatno, i počinitelji terorističkih djela u BiH“, rekao je Kebo za ATV te dodao da su mu borci u pismu napisali da su mudžahedini nudili od 1000 do 1500 maraka da kolju Srbe. Prema njegovim riječima, iz dokumenata se može vidjeti da je glavni obavještajac odreda “El mudžahid“ Ajman, koji živi u Zenici, bio sudionik bitaka u Vozući. Kebo smatra da dolazak mudžahedina nije bio potreban BiH, da su oni nanijeli ogromnu štetu, da su sa sobom donijeli navike i razna vjerska učenja te stvorili uvjete da se može zaključiti da u BiH postoje ćelije “Islamske države“ i Al-Qaede.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Hrvati obilježavaju još jednu obljetnicu. I nitko da prozove ubojicu. A baš tog mjeseca širom Magreba M.Brotherhood ubijao je policajce

U povodu 25. godišnjice ubojstva Joze Leutara, zamjenika federalnog ministra unutarnjih poslova, danas su položeni vijenci i upaljenje svijeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com