Srijeda, 24 travnja, 2024

Ostavite se mobitela i Twittera i razgovarajte jedni s drugima

Must Read

Povodom Svjetskog dana komunikacija, papa Franjo je danas uputio apel obiteljima da se ostave veza preko mobilnih telefona i Twittera i da njihovi članovi ponovno nauče razgovarati jedni s drugima.
Papa ističe kako navedena sredstva mogu i pomoći obiteljskoj situaciji, ali i naštetiti joj –  pomoći kada su u pitanju članovi koji su zemljopisno udaljeni jedni od drugih, a naštetiti ukoliko se koriste kao “sredstvo međusobnog izbjegavanja”, prenosi AP.
– Veliki izazov koji danas stoji pred nama je da ponovno naučimo pričati jedni s drugima, a ne samo skupljati i koristiti informacije, ističe papa.
Tema ovogodišnje papine poruke se podudara s njegovom dvogodišnjom posvećenošću obitelji, a kulminacija tih napora bit će sastanak katoličkih biskupa u listopadu, na kojem će razgovarati o odnosu prema razvedenim obiteljima, neformalnim zajednicama, homoseksualnoj djeci i drugim pitanjima.
Papa Franjo ističe kako djeca prvo nauče komunicirati u obitelji, otkrivajući kako da se odnose prema ljudima različitih godina i iskustva. Obitelj je model za svaku komunikaciju, “budući da se djeca prvo u njoj nauče praštanju”, ističe papa.
– Savršena obitelj ne postoji. Ne trebamo se plašiti nesavršenstva, slabosti, pa čak i konflikata, već trebamo naučiti kako da se prema njima konstruktivno odnosimo, napominje papa Franja.
Poglavar katoličke crkve je o obitelji govorio pred vatikanskim sudom Roman rota, zaduženim za poništavanje brakova.
Ističući da svi katolici imaju pravo očekivati pravdu od crkve, papa se založio za to da poništenja brakova budu besplatna.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Picula: Nekad sam bio prvi, sad sam posljednji na listi SDP-a. To sam htio

TONINO Picula (SDP) je odbio ponuđeno četvrto mjesto na listi SDP-a za europske izbore te odlučio u europsku izbornu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x