Subota, 20 travnja, 2024

POBRATIMSTVO LICA U NEMIRU: Srpski i hrvatski vojnici na primopredaji dužnosti u Somaliji

Must Read

Pripadnici Vojske Srbije za zaštitu brodova uspješno su, u pomorskim vodama u blizini Somalije, završili tromjesečno angažiranje u vojnoj operaciji Pomorskih snaga Europske unije “Atalanta”.

U nedjelju je svečanom ceremonijom obilježena predaja dužnosti hrvatskoj vojsci.

Drugi autonomni tim Vojske Srbije, koji je bio zadužen za zaštitu broda Svjetskog programa za hranu “MSM Douro”, jučer je stigao u Srbiju, prenijela je Vojska Srbije na svojoj stranici.

Srpski vojnici su 21. rujna bili ukrcani na taj brod, čiju zaštitu je u nedjelju preuzeo tim Oružanih snaga Hrvatske. Vojnici Srbije nisu imali potrebu da reagiraju tijekom angažiranja.

Hrvatska u misiju “Atalanta” šalje vojsku po prvi put, i to 12 ljudi – 10 iz hrvatske ratne mornarice, jedan iz Stožera za podršku i jedan iz Postrojbe za specijalna djelovanja.

Na ceremoniji primopredaje dužnosti kapetan broda Darek Kaminski je istakao “da mu je bila čast da surađuje s pripadnicima Vojske Srbije tijekom njihovog angažiranja u misiji”.

Blic.Rs l bljesak l poskok

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAVNI SUD RH UGLEDAO SE NA USTAVNI SUD BIH: Donose mišljenja i odluke ne pozivajući se na norme i članke Ustava

VEDRAN Đulabić, profesor s Pravnog fakulteta, danas je o upozorenju Ustavnog suda predsjedniku Zoranu Milanoviću na N1 televiziji rekao da je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -