Petak, 19 travnja, 2024

Izetbegović: Nema vremena za gubljenje; Čović: Vratiti osmijeh na lica ljudi

Must Read

Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović bili su domaćini prijema povodom obilježavanja 25. studenog, Dana državnosti BiH, koji je za domaće i inozemne zvanice iz različitih sfera života u ponedjeljak navečer organiziran u svečanom salonu zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović u obraćanju zvanicama istaknuo je da nas upravo ovaj dan i njegovo obilježavanje snažno podsjećaju na to što je duh BiH, kao i da je ona i bošnjačka i hrvatska i srpska.

“Stoga, naša predanost treba biti, prije svega, kako ustavno i institucionalno, tako i na svaki drugi način, osigurati jednakopravnost bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda, kao konstitutivnih, te svih građana koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici tri konstitutivna naroda”, kazao je. Kad to stvarno budemo zagovarali, siguran sam da ćemo se, ističe Čović, moći rasteretiti prošlosti i ostaviti je povjesničarima. To je preduvjet da se relaksirano okrenemo onomu što je budućnost BiH, kaže Čović.

“Kako ovaj dan obilježavamo netom nakon općih izbora, kad su svi naši narodi i građani imali prigodu birati po svojim uvjerenjima, potičem vas da zajedno gradimo pozitivno, afirmativno ozračje u našoj Bosni i Hercegovini kako bismo vratili osmijeh na lice naših ljudi koji su odavno izgubili vjeru u bolje sutra. Samo tako se zajedno možemo veseliti svakom novom danu naše domovine Bosne i Hercegovine”, kazao je Čović.

Primijetio je ‘da mnoge stvari u našoj domovini nisu jednoznačno riješene, a svakako ne na način da bismo se svi jednako dobro ovdje osjećali’. “Pa i današnji povijesni dan se ne obilježava na čitavom prostoru BiH. Vjerujem da ne smije biti prezahtjevno zakonom urediti obilježavanje državnih i vjerskih blagdana u BiH”, kazao je Čović.

Na prijemu povodom Dana državnosti BiH član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istaknuo je da je Bosna i Hercegovina na novom početku. Tu šansu ova generacija lidera, kaže, ne smije propustiti. “Moramo eliminirati nepovjerenje koje nas blokira i stare strahove koji nas opterećuju. Moramo vjerovati jedni drugima i biti iskreni prema građanima koji su nam na proteklim izborima dali povjerenje. Europa nam je još jednom pružila ruku i ovaj put to ne smijemo prokockati”, kazao je.

Izetbegović je podsjetio da su “definirani usuglašeni programski ciljevi, te da nema vremena za gubljenje”. “Trebaju nam u što kraćem roku stabilne i efikasne vlade, koje će otkloniti prepreke s euroatlantskog puta i procesa oporavka ekonomije. Najvažniji zadatak nove vlasti bit će definiranje programa urgentnih mjera koje će donijeti brži gospodarski rast, nove investicije i intenzivnije zapošljavanje”, kaže on.

To, kako je istaknuo, mora biti u fokusu svih naših planova. “Građani ove zemlje žele odgovornu, sposobnu i nekorumpiranu vlast. Hoće dostojanstven život i sigurnu egzistenciju. Oni to zaslužuju i uvjeren sam da u godinama koje su pred nama možemo snažno pokrenuti Bosnu i Hercegovinu i učiniti da ona bude prosperitetna zemlja sretnih i zadovoljnih ljudi. To je naš dug prema prošlim i budućim generacijama”, kazao je Bakir Izetbegović na prijemu u povodu Dana državnosti BiH.

bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SUSTAV JE EFIKASAN KAD SE MURPHEY NE MIJEŠA: Lik koji je raskomadao Bruce Leea ide odmah na sud…

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K podiglo je optužnicu protiv Danijela Prce, zv. “Dado” (1978.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -