Četvrtak, 18 travnja, 2024

Trojka u Federaciji će dobiti još jednog partnera za vlast?

Must Read

Parlamentarnu većinu u Federaciji Bosne i Hercegovine trebale bi formirati Stranka demokratske akcije, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Demokratska fronta, ali s obzirom na to kako se odvija proces formiranja nekih županijskih skupština, gdje je za (skupštinsku) većinu potrebno pridruživanje manjih stranaka, nije isključena mogućnost da se razgovara i o pridruživanju neke od tih “pratitelja” trojci na federalnoj razini. “Trojka” već ima 56 mandata, za većinu je trebalo najmanje 50.

Ove detalje rekao je uoči konstituirajuće sjednice novog saziva Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, najavljenu za 2. prosinca u Sarajevu, Safet Softić, predsjedavajući u dosadašnjem mandatu.

Ne želeći prejudicirati imena, najavljuje međustranačke kontakte u ovom tjednu, kada bi se trebalo razgovarati o kandidatima za nove rukovoditelje Doma – predsjedavajućeg i dvoje dopredsjedavajućih.

Ni Amir Zukić, jedan od novoizabranih zastupnika, kadar Stranke demokratske akcije, kao i Softić, ne želi prejudicirati imena, kao ni to koja bi stranka mogla biti eventualni pridruženi član novoj parlamentarnoj većini Federacije.

Zukić samo naglašava da nove vlasti treba formirati na vrijeme i stoga očekuje da 2. prosinca treba imenovati i nove rukovoditelje u Parlamentu.

Po riječima Safeta Softića, imenovanje rukovodstva Zastupničkog doma jedna je od najavljenih točaka dnevnog reda osim verificiranja mandata i zakletve novoizabranih zastupnika.

Prema Poslovniku, konstituirajuću sjednicu otvorit će Safet Softić i on je treba voditi do izbora novog rukovodstva.

 

bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -