Petak, 29 ožujka, 2024

Ivanić: Nema osnove za obilježavanje 25. studenog

Must Read

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić potvrdio je da večeras neće prisustvovati prijemu koji organiziraju dvojica članova Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jer, kako je naveo, ne postoji zakon o državnim praznicima.

Istaknuo je da on tom prijemu neće prisustvovati, kao ni drugi srpski dužnosnicii, a što je bila praksa i proteklih godina.

-Moje mišljenje je da sve dok se ne donose zakon o praznicima na razini BiH, nema osnove da se bilo koji dan obilježava. S tog stanovišta mislim da ni ne postoji osnova za obilježvanje 25 studenog i stoga neću biti ni prisutan na večerašnjem prijemu – rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci, gdje prisustvuje prvoj sjednici Narodne skupštine RS-a novog saziva.

Komentirajući donašnji rad u Narodnoj skupštini RS-a, gdje se rasprava o drugoj točki, o formiranju komisije za izbor i imenovanja, pretvorila u višesatnu žustru zastupničku diskusiju, Ivanić je rekao da je evidentno “da će takvih političkih borbi biti i u narednom periodu”.

Rekao da je vrijeme da se parlament RS-a konsituira te da se uđe u normalan način funkcioniranja institucija, a ako postoji skupštinska većina, ona treba da se i realizira.

-Evidentno je da, tko god formira skupštinsku većinu, ona neće biti stabilna i da će sve zakone svaki put biti teško donijeti – rekao je Ivanić.

Kada je u pitanju razina BiH, podsjetio je da je za 4. prosinac zakazana sjednica Zastupničkog doma parlamenta BiH koji bi tada trebalo i da se konstituira, te odredi tko će imati parlamentarnu većinu.

-Ukoliko do toga dođe, uvjeren sam da ćemo najaksnije do 10. prosinca  imati mandatara za sastav Vijeća ministara i zna se da će on biti iz reda bošnjačkog naroda, po principu rotacije, a svi su suglasni da ga imenuje SDA – rekao je Ivanić i naveo da bi se u tom slučaju Vijeće ministara moglo formiratio najkasnije do polovice ili kraja siječnja, prenosi Fena.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Schmidt nameće po ‘Takvimu’

Visoki bh predstavnik Schristian Schmidt donosi zakone uz islamske praznike, najavljuju se dugo očekivane promjene izbornog zakona ‘poslije Bajrama...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com