Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Politićki analitićar u organu KP Kine…

Must Read

Politićki analitićar nije politički analitičar. Politički analitičar je profesija bitno drugačija od naslovne. Čak i kada besmisleno lupetaju, po običaju nikada ne pogadjajući ništa, Dr. Kissinger ili Dr. Krugman su zahvaljujući golemom znanju i Nobelovim nagradama ipak POLITIČKI ANALITIČARI.

Politićki analitićar je nešto drugo, uglavnom nedovršeno i kao čovjek i kao novinar. Sve je u njega analitićki obradjeno na način da ne ostavlja dvojbu: čovjek je budala! I to najgora vrst, ona koja drži da smo to i mi. A on je tu da nam malo razbistri život i svijet oko nas, jer kud bi to bez njega. Duga je tradicija analitićarenja u ovih krajevima, a osobito je simbiotički povezana sa grebanjem sada već polupraznih sahana.

Najgora osobina analitićara je da su svi pravljeni na isti kalup. Negdje u davnoj prošlosti, sve je to i onako počelo sa Tunjom…

______piše: Goran Raguž l poskok.info

Historijat analitićara, da se zadržimo samo na našim krajolicima, je i gadan i poučan. Obično doušništvo se uvijek pokazivalo nedovoljnim za život, pa se odmah javljala i potreba za medijima, novinama i RTV tada, gdje se pored partijsko – policijske karijere, ganjala i društvena. Ona koja je svoje mišljenje, pokupljeno to jutro u Komitetu, plasirala kao općeprihvaćenu istinu. Taj dan. Taj dan to mišljenje je bilo obavezno svima koji dišu, sve dok je sustav trajao i mislio da će trajati najmanje duži milenijum. Nije.

Sva ta sisančad su bez bl.počivajuće Jugoslavije, preko noći ostala bez majke. Normalno, u takvim uvjetima analitićari ne mogu bez Komiteta koji se na historijsku nesreću negdje i samozapalio ili urušio kakvom munjom sa nebesa! Što dalje?! Šekspirovsko pitanje za cijele klanove iz grupacija dizdarevićišagolji&co!? Znanstveno je dokazano da analitićari i njihovi pretci, mogu izdržati duže bez zraka nego bez skuta vlasti. Vlasti, jake, moćne i protektivne. Vlasti, oličene u jakoj, a nadasve poštenoj stranci. U kojoj se bratstvo i jedinstvo, širi ko zjenica u oku. I pomogućnosti moćnoj ko KP Kine. Kojoj uvijek treba glasilo, bolje rečeno organ tipa Žen – min Ži – bao. Tada analitićar funkcionira ko sahat.

U našem slučaju, prva stvar koja se običnom i sirotom gradjaninu u Mostaru, tj. meni, pomokri u prvu jutarnju kavu ove subote, je pogled na naslovnicu lokalnog dnevnika i mega naslov tipa KOMŠIĆ TREBA NAPUSTITI KOALICIJU.

Molim slučajne čitatelje za oprost ako sam nekorektno prenio naslov. U prvi mah moja topla i blaga hercegovačka narav ih je šutnula u smeće, no onda se probudio mazohist koji mora i to pročitati pa što god bude. A bude. Glavni politićki analitićar lista se sprema na pretrčavanje iz obožavalaca socijaldemokracije u tim Pravednika Komšića koji je podgovoren od dušmana, malko zastranio, pa sa ustašama i handjarima, nacionalistima i zumrom najgore vrste, pravi nekakvu vlast koju će i onako morati napustit. Mora. Jer kako bi onda analitika ostala živa?

To su dani straha za analitićare. Analitićar po svojoj prirodi ne može bez gospodara, a ovaj, elem heroj, elem GRADJANIN, izdaje! I to kako mu analitićar zamjera, čak prepušta ministarstva za Hrvate g. Čoviću?! Svit Lord Džizus! A samo na tome politićki analitićar gradjanske provenijencije, može durat jedno dvije godine! Najgore je śto g. Komšić i ne vidi tako podatne materijale za kmetove! A ne zna se hoće li i ovako vrišteća naslovnica dnevnog organa KP Kine, to razbistriti. A u sahanu sve manje. Oko sinije sve više čeljadi i samo se čeka da polete prvi šamari.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Cvijanović: “Europski put BiH nemoguć uz postojanje neizabranog stranca koji nameće odluke i ruši državu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je RS "opredijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com