Petak, 29 ožujka, 2024

FERGUSON: Prošlo je vrijeme kada je međunarodna zajednica nametala vlast u BiH

Must Read

Veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson očekuje od nove vlasti u BiH da upravljaju državom i da preuzimu odgovornosti.

– Očekujem pravljenje kompromisa. Iznad svega, postizanje rezultata po pitanjima koji su zaista važna građanima ove zemlje, poput jačanja ekonomije, otvaranja novih radnih mjesta, smanjenja korupcije i unapređenja zdravstvenog i obrazovnog sustava. Nadamo se da će političke vođe djelovati u interesu države, a ne samo u svom osobnom ili interesu stranke, kazao je Ferguson za Onasu.

On ističe kako je novi pristup EU prema BiH, koji je nedavno predstavljen, a koji je rezultat britansko-njemačke inicijative, izričito osmišljen da podrži i nagradi napredak po pitanju političkih, ekonomskih i reformi u polju funkcionalnosti, putem jednakog napretka u procesu pristupanja EU.

– Veliki broj stranačkih vođa mi je rekao da oni smatraju da bi cilj nove vlasti trebao biti postizanje statusa zemlje kandidata za EU u naredne četiri godine. Taj cilj potpuno podržavam. Ali, nema puno vremena i mnogo toga važnog se mora uraditi kako bi se podržala uspješna aplikacija. Zato je važno bez zadrške formirati vladajuće koalicije na svim razinama i da one brzo počnu raditi na provođenju ambicioznog plana reformi, kazao je Ferguson. Dodaje kako su dani kada je međunarodna zajednica nametala svoju volju BiH iza nas.

– Mi ne možemo željeti da ova zemlja uspije više nego što to žele njene vođe i građani. Tako da glavna odgovornost leži na novim vlastima, kazao je veleposlanik Ferguson./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com