Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Pandurević: Ako Dodik napravi vlast, slijedi bunt!

Must Read

Zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević vjeruje da će blok okupljen oko Saveza za promjene formirati vlast u RS. U izjavi za “Dnevni avaz” Pandurević je istakla da u RS trenutno nitko nema 42 zastupnika, koliko je potrebno za većinu. Ali, ostaje vidjeti što će Adam Šukalo, lider stranke Napredna Srpska, odlučiti tijekom vikenda.

Politički faktor

– SNSD, DNS i SP nemaju 42 zastupnika. Dosta je tamo nezadovoljnih koji nisu spremni podržati vlast koja će funkcionirati kao do sada. SDS razgovara sa svim političkim faktorima koji su zagovarali promjene, a to su sve stranke izuzev SNSD-a. Odlazeću vlast plaši naša najava odlučnog obračuna s korupcijom i oni će učiniti sve, pa i kupovinom zastupnika, da sačuvaju vlast kako ne bi otišli u zatvor – kaže Pandurević.

Ako se, pak, dogodi da vlast u RS formira SNSD, kojeg, najvjerojatnije, neće biti na državnoj razini, Pandurević smatra da „to može funkcionirati, jer su različite ustavne nadležnosti vlasti na razini BiH i entiteta”.

– Ako dosadašnji blok kupovinom zastupnika uspije napraviti klub kupljenih zastupnika i tako sačuvati vlast, uvjerena sam da tu vlast neće moći zadržati do rujna iduće godine. Dogodit će im se nezadovoljstvo i bunt građana, jer će RS dublje tonuti u zaduženje, siromaštvo, nezaposlenost… – smatra Pandurević.

Normalna zemlja

Osvrćući se na objavljivanje snimke u kojoj navodno premijerka RS Željka Cvijanović s drugim osobama govori o “kupovini zastupnika”, Pandurević ističe da su ministar unutarnjih poslova RS Radislav Jovičić i direktor policije RS Gojko Vasić isti dan trebali dati ostavke kada su izdali priopćenje za javnost.

– Oni su postavili pitanje legalnosti njenog prisluškivanja, a nigdje se ne spominje pitanje nečije odgovornosti za “kupovinu zastupnika”. Vidite da se do danas Milorad Dodik nije oglasio o tome. Da smo normalna zemlja, ljudi koji u tome sudjeluju automatski bi podnijeli ostavke – kaže Pandurević.

“Domovina” i Savez za promjene se dogovorili

Predstavnici Saveza za promjene i Koalicije “Domovina” postigli su suglasnost o podršci njihovim kandidatima za novo rukovodstvo Narodne skupštine RS, javlja Fena. Senad Bratić je kandidat koalicije “Domovina” za potpredsjednika Narodne skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda, a Savez za promjene će s imenom svog kandidata, vjerojatno, izaći u ponedjeljak.

U Savezu za promjene potvrdili su da je dogovor postignut s Koalicijom “Domovina”. Istakli su da sada imaju više od 42 zastupnika za skupštinsku većinu, a o svom kandidatu za predsjednika parlamenta RS usuglašavat će stavove narednih dana.

/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Cvijanović: “Europski put BiH nemoguć uz postojanje neizabranog stranca koji nameće odluke i ruši državu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je RS "opredijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com