Petak, 29 ožujka, 2024

BRANITELJI: Emir Suljagić – mazlum ili hablečina

Must Read

Nakon četiri godine političkog maltretiranja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini od strane Zlatka Lagumdžije i Zukana Heleza, tj. SDP-a BiH koji je na posljednjim općim izborima biračkom voljom izbačen s bh. političke scene, i koji nije uspio dekonstituirati hrvatski narod u BiH, nemalo smo se iznenadili kad smo vidjeli kako se na bh. političkoj sceni pojavio Emir Suljagić kao kandidat Demokratske fronte za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH koji sve više preuzima ulogu „novog maltretatora” (za kojeg još nismo razjasnili je li mazlum ili hablečina) hrvatskog naroda u BiH pod budnom paskom svog predsjednika Željka Komšića, koji je to isto radio osam godina kao hrvatski član Predsjedništva kojeg su izabrali Bošnjaci.

Nama, braniteljima oboljelim od PTSP-a, čim smo vidjeli prethodno navedeni video snimak s predizborne kampanje Emira Suljagića, je odmah bilo jasno kako se radi o osobi oboljeloj od postratnog traumatskog sindroma (PTSP) kojoj su pomiješane zamišljene i realne slike društva u BiH, i kojoj će se, ukoliko se pravovremeno ne javi određenoj zdravstvenoj ustanovi, zdravstveno stanje pogoršavati, zbog čega će svi snositi posljedice njegova javnog djelovanja.

Emir Suljagić je rođen 21. svibnja 1975. u Ljuboviji (Srbija), no veći dio svog životnog vijeka proveo je u istočnoj Bosni, u Bratuncu, gdje je doživio velika tragična iskustva od Vojske RS-a, što je kod njega izazvalo velike i trajne psihičko-emotivne promjene karaktera.

Samo značenje imena „Emir” (arapski: أمير, perzijski: امیر) izvorno je značilo zapovjednik ili general, ili pak princ) oslikava želju da se malom Suljagiću od rođenja otvore plemenitaške ambicije, tj. da bude različit i izuzetan u svom budućem životu.

Emir Suljagić je rođen 21. svibnja, na datum koji se u horoskopu prelama između Bika i Blizanaca, horoskopskih znakova koji su po svojim općim karakteristikama vrlo oprečni. Dakle, Bikovi su posesivni, lako prasnu te su izrazito vezani uz prirodu, pa ako već moraju živjeti u nekom neboderu u velegradu, sigurno će imati mnoštvo biljaka na svojoj terasi ili balkonu. Za razliku od Bika, Blizancu uvijek nedostaje druga polovina, ne podnose dosadnu monotoniju i u njihovoj glavi je uvijek prisutno mnoštvo ideja koje ne stignu realizirati. Izuzetno se vole družiti i voditi razgovore koji su uglavnom neuhvatljivi i površni.

Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna naroda i ravnopravnih građana i dovoljan je ustavni obrazac kako treba Bosnu i Hercegovinu iznutra urediti da se svi narodi i građani osjećaju komotno. No, naš kolega Emir Suljagić, kao kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, dosjetio se kako treba uvesti i četvrti konstitutivni narod koji bi se zvao „ostali”.

Prema njegovom političkom programu, „ostali” bi se zalagali za građansku BiH, za bosanski jezik kao službeni bh. jezik, za Sarajevo kao glavni grad BiH, za jednu izbornu jedinicu u Federaciji BiH, a „ostalim” bi trebale pripasti i sve hrvatske i srpske pozicije u Federaciji, točno onako kako je to nekad planirao Ejub Ganić, član Predsjedništva BiH iz reda Jugoslavena.

Budući da Emir Suljagić javno uvjetuje formiranje vlasti na državnoj i federalnoj razini izbacivanjem predstavnika srpskog i hrvatskog naroda koji mu nisu po volji, i kao takav je vrlo omiljen u medijima na bosanskom jeziku, nije nam jasno zašto bi predstavnici hrvatskog i srpskog naroda uopće razmišljali o bilo kakvoj koaliciji s njegovom strankom, koja ima ozbiljne psihološke probleme s realnošću u Bosni i Hercegovini.

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com