Petak, 19 travnja, 2024

OGLASIO SE I BOSS Mi mislili postali Srbi zbog para, a oni iz uvjerenja

Must Read

– Mi mislili postali Srbi zbog para, a oni iz uvjerenja – jedan je od komentara na portalu Klix nakon što je odvjetnik Mirnes Ajanović stao u obranu zastupnika svoje stranke Harisa Plehe i Rasima Smajića.

Mirnes Ajanović, odvjetnik iz Tuzle i predsjednik Bosanske stranke (BOSS) obratio se portalu Klix.ba nakon objavljenog teksta o zastupnicima njegove stranke u Skupštini Sarajevske županije koji su se navodno izjasnili kao Srbi kako bi bili izabrani u Dom naroda.

“Iznesena je neistinita tvrdnja i kleveta o motivima Harisa Plehe i Rasima Smajića u pogledu nacionalnog izjašnjavanja prilikom kandidiranja na proteklim Općim izborima u BiH, da je motiv novčana korist”, navodi se u reagiranju.Ajanović osporava navode da bi dvojica zastupnika “u tom slučaju imali duplu naknadu za rad u Skupštini KS i Parlamentu FBiH”.

Dalje se navodi kako Pleho i Smajić, bez obzira kako se izjasnili, nemaju nikakav osobni materijalni interes.

Klix.ba u prethodno objavljenom tekstu ni jednom riječju nije kazao kako će Pleho i Smajić, uz pretpostavku da budu članovi i Doma naroda, imati dvije plaće profesionalnih zastupnika u oba zakonodavna tijela, odnosno da će imati dva paušala u oba zakonodavna tijela. Međutim, činjenica je da da bi imali plaću u slučaju profesionalnog angažmana u jednom zakonodavnom tijelu, a paušal u drugom, što su ipak dvije naknade za njihov rad, bez obzira na visinu novčanog iznosa.

S obzirom na zaključak odvjetnika Ajanovića na popularnom sarajevskom portalu već se naveliko traže novi razlozi zbog kojih su dvojica Bošnjaka odjednom postali Srbi. – Mi mislili postali Srbi zbog para, a oni iz uvjerenja – samo je jedan od komentara.

 

vecernji.ba

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -