Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Po šerijatu: Iranka obješena jer je ubila čovjeka koji ju je htio silovati

Must Read

Iranka stara 26 godina, osuđena jer je ubila muškarca koji ju je kao tinejdžericu pokušao silovati, obješena je, objavila je državna novinska agencija IRNA.

Unatoč međunarodnim molbama da joj poštede život, Rihana Džabari obješena je jer je rodbina žrtve nije pomilovala u predviđenom desetodnevnom roku kako to od islamske revolucije 1979. određuje šerijatski zakon.

Džabari je osuđena na smrt u skladu s kuranskim zakonom “oko za oko” jer je kuhinjskim nožem prije sedam godina nasmrt izbola starijeg muškarca. Ona je tvrdila da je riječ o samoobrani, ali nije uspjela uvjeriti suce. Jedina joj je nada bio vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, ali on se gotovo nikad ne upleće u islamsko sudstvo..

Smrtna presuda 26-godišnjakinji izazvala je međunarodne osude pa je pokušala intervenirati i reformistička vlada predsjednika Hasana Rohanija.

Minsitar pravosuđa Mostafa Pur-Mohamadi rekao je početkom listopada da traju pokušaji opoziva presude te da je na vidiku “sretan završetak”. No državni iranski mediji poslije su objavili da oštećeni ne odustaju.

/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Schmidt nameće po ‘Takvimu’

Visoki bh predstavnik Schristian Schmidt donosi zakone uz islamske praznike, najavljuju se dugo očekivane promjene izbornog zakona ‘poslije Bajrama...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com