Srijeda, 24 travnja, 2024

MULJAŽAMA DO ŽIVOTA NA VISOKOJ NOZI Student (19) nevjerojatnim nizom prevara šokirao cijelu državu

Must Read

MULJAŽAMA DO ŽIVOTA NA VISOKOJ NOZI Student (19) nevjerojatnim nizom prevara šokirao cijelu državu

19-godišnjak je glumio diplomata, policijskog časnika, tajnog agenta, financijskog direktora ureda predsjednika te još mnoštvo uloga visoko pozicioniranih osoba iz javnog života Španjolske
MADRID Španjolski student prevarama je izvukao više od 25.000 eura od poslovnih ljudi i korporacija. 19-godišnjak je glumio diplomata, policijskog časnika, tajnog agenta, financijskog direktora ureda predsjednika te još mnoštvo uloga visoko pozicioniranih osoba iz javnog života Španjolske.
Francisco Nicolas u stvarnom životu nema nikakve veze s politikom, niti je bogat, ali to ga nije spriječilo da, zahvaljujući šarmu i sjajnom nastupu, ne uspije ući na brojna zatvorena događanja, poput nedavne krunidbe španjolskog kralja Filipa VI.
Također, mladić se često i besplatno vozio u službenim vozilima s vozačem, te se fotografirao s brojnim uglednicima, poput bivšeg predsjednika Španjolske Jose Marije Aznara ili gradonačelnice Madrida, Ane Botelle.
Nabavio je i prijenosnu policijsku sirenu koju je upotrebljavao kako bi zaobišao prometne gužve na cestama. Nedavno je kontaktirao odvjetnike bivšeg predsjednika Katalonije, optuženog za milijunske pronevjere i pranje novca, te se predstavio kao agent zadužen za istragu slučaja.
Vjeruje se kako je zaradio više od 25.000 eura od lakovjernih poduzetnika koje je uvjerio da investiraju u unosne fondove koji uopće ne postoje, piše Think Spain. Novac je iskoristio za najam vozača, tjelohranitelja te vile u kojoj je boravio neko vrijeme.
Građane Ribadea, gradića na sjeverozapadu Španjolske, uspio je uvjeriti kako španjolski kraj uskoro dolazi na radni ručak. Mobilizirana je lokalna policija koja je počela osiguravati područje zbog dolaska kralja, a u restoranu, u kojem je kralj trebao ručati, sve je bilo spremno za svečanu priliku.

Čak je i gradonačelnik pripremio ceremoniju dobrodošlice, ali kralj se na koncu nije pojavio. Lokalni i nacionalni mediji izvijestili su kako je kralj nepostojeći posjet otkazao zbog zauzetosti.
Francisco je, kao vatreni navijač madridskog Reala, domaće utakmice voljenog kluba promatrao iz VIP lože, u koju je ulazio s poklonjenim ulaznicama, a postao je sumnjiv tek nakon što je pokušao ući na primanje koje je u Madridu organizirala američka ambasada.
Uhapšen je, a u njegovom stanu pronađene su krivotvorene policijske značke, te brojni autentični dokumenti i izvješća sa žigom španjolskih agencija i javnih službi.
Prilikom saslušanja, sudac je izrazio zaprepaštenje činjenicom što je Francisco tako dugo uspijevao zavaravati sve oko sebe. Optužen je i pušten da se brani sa slobode.
Sudski psihijatri koji su ga pregledali smatraju kako Francisco vjerojatno ima poremećaj osobnosti koji uključuje megalomaniju i zablude o vlastitoj veličini.
Istovremeno, na društvenim mrežama u Španjolskoj osvanule su brojne foto-montaže s Franciscom tj. ‘španjolskim Forrest Gumpom‘ u glavnoj ulozi.
0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x