Utorak, 23 travnja, 2024

IVANIĆ: Izbor hrvatskog člana predsjedništva mora se rješiti u idućih pola godine

Must Read

”Najrizičnija stvar koja se nama prva nameće i koja je ključni problem jeste, praktično, implementacija odluke Sejdić – Finci i uz nju, naravno, i pitanje izbora hrvatskog člana Predsjedništva”, rekao je budući srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji “Intervju” Radija Bosne i Hercegovine.

Predsjednik PDP-a je rekao kako je to stvar koja se mora završiti ”u prvih šest, sedam, maksimalno osam mjeseci”.

”Da se pokuša doći do suglasnosti i da se to onda skine kao potencijalna osnova mogućih sukoba i u Predsjedništvu, ali, rekao bih, ne samo u Predsjedništvu, nego u Bosni i Hercegovini u cjelini. To je, po meni, najveći izazov”, rekao je Ivanić dodavši kako smatra da se nakon toga stvaraju uvjeti da se može ići a politikom kompromisa, i dogovora oko ovih bitnih stvari.

Ivanić je u intervjuima drugim medijima u BiH rekao kako ne želi da se u Predsjedništvu BiH raspravlja o stvarima o kojima članovi Predsjedništva BiH nemaju isti pogled.

”To je, recimo, pitanje Ustava. Evidentno je da je Ustav tema oko koje nema suglasnosti i insistiranje na tome može značiti samo sukobe”, rekao je Ivanić.

Dodao je kako smatra da će u Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću imati partnere za takav pristup.
”I jedan i drugi su na vrhuncu svojih političkih karijera i nakon ovoga, objektivno, više nemaju što uraditi u politici. Ne mislim da će biti zainteresirani za sukobe. Naprotiv, smatram da će iza sebe htjeti ostaviti nešto pozitivno i vjerujem da ću od njih imati podršku za ovakvu vrstu političkog pristupa”, rekao je.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SIPA uhitila osumnjičenog za terorizam: “Govorio da će ubijati nožem”

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Zenice uhitili muškarca koji je, prema prikupljenim...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x