Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Hoće li se raspasti SDP?

Must Read

Bilo je samo pitanje dana kada će se dogoditi „raspad sustava“ unutar SDP-a BiH, relativnog pobjednika općih izbora prije četiri godine i najvećeg gubitnika na proteklim izborima u BiH.

Ta stranka gotovo je pometena s političke scene, a sada je više nego očito kako je to kazna za svu bahatost i promašaje koje su učinili formiranjem tzv. platformaške vlasti, nelegalne vlasti u Federaciji BiH, uspostavljenje političkim nasiljem i majoriziranjem Hrvata, a uz asistenciju visokog predstavnika Valentina Inzka i svojevrsno sponzorstvo američkog veleposlanstva u BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Na sinoć održanom sastanku u Sarajevu Nermin Nikšić, inače nelegalni federalni premijer, podnio je ostavku na mjesto glavnog tajnika SDP-a.

Ostavku je na podnio i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, a ostavku je najavila i potpredsjednica Lidija Korać, te Hamdija Lipovača.

– U ponedjeljak je sjednica Predsjedništva stranke, a u subotu će zasjedati Glavni odbor na kojoj ćemo donijeti odluku o organiziranju izvanrednog kongresa. Mene je Kongres izabrao i on je mjesto gdje kompletno rukovodstvo treba položiti račune – kazao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija nakon sastanka.

– Ja sam svoje razloge jasno naveo. Cijenim da sam suodgovoran za katastrofalan rezultat SDP-a. Mislim da to moj osobni čin. Svi mi u organima SDP-a moramo položiti račune za ono što se desilo na Općim izborima. Na Kongresu SDP-a trebamo doći do novog vodstva – kazao je Nikšić.

Lagumdžija je na čelu stranke, promjenama statuta i različitim „marifetlucima“ od 1997. godine, a tijekom njegove stranku s napustili brojni visokopozicionirani stranački čelnici, od Bogića Bogićevića pa sve do skorašnjeg odlaska Željka Komšića.
Kongres stranke je na proljeće iduće godine, Lagumdžija se više i ne može kandidirati, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata u kuloarima se spominje upravo Nermin Nikšić.

Interesantno, iako se SDP predstavlja kao multetnička stranka, na čelu te stranke nikada od rata na ovamo nije bio Hrvat ni Srbin./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Sattler: Intervencije visokog predstavnika povezane s onim što su lideri usuglašavali u Neumu

Johann Sattler, šef Delegacije EU u BiH je nedavno usvojenu odluku o otvaranju pregovora između BiH i Europske unije...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com