Utorak, 16 travnja, 2024

Papa Franjo će unatoč prijetnjama posjetiti Albaniju

Must Read

Papa Franjo u nedjelju odlazi u posjetu Albaniji. U ovoj zemlji, gdje je većinom muslimansko stanovništvo, papa će govoriti o vjerskoj toleranciji.
U Tirani će se papa sastati s albanskim političkim čelnicima, uključujući socijalističkog premijera Edija Ramu, slaviti misu na trgu posvećenom Majci Terezi, razgovarati s lokalnim vjerskim vođama i posjetiti dom za djecu, prenose agencije.
Papa svoj posjet nije otkazao niti nakon medijskih natpisa kako bi pripadnici Islamske države mogli ubiti papu u toj zemlji. Tada je irački veleposlanik u Vatikanu Habeeb Al Sadr rekao kako bi papa mogao biti ubijen tijekom posjete Albaniji ili pak Turskoj.
”Vjerujem da bi ga mogli ubiti tijekom jednog od njegovih putovanja u inozemstvo ili čak u Rimu. Postoje članovi ISIL-a koji nisu Arapi već Kanađani, Amerikanci, Francuzi, Britanci i Talijani. ISIL bi mogao angažirati bilo koga od njih da izvede teroristički napad u Europi”, rekao je veleposlanik.
Inače, ovo je drugi papa koji dolazi u posjetu Albaniji gdje ima 10 posto katolika. Prethodno je to učinio papa Ivan Pavao II. 1933 godine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -