Utorak, 16 travnja, 2024

Škotski referendum goruća tema i u Međugorju

Must Read

  Dok smo u utorak čekali Marina Čilića, razgovarali smo brojnim stranim turistima od kojih velika većina nije imala pojma što se događa tog dana u Međugorju. Talijani, Libanonci i Poljaci zbunjeno su nas gledali na spominjanje imena Marina Čilića, a jedini koji su čuli za pobjednika US Opena bili su – Otočani. “Volim sport, ali uglavnom nogomet. Čuo sam prije za Marina Čilića, ali tek sam u ponedjeljak, kada sam vidio plakate, saznao da je iz Međugorja. Velika je to stvar da tako malo mjesto ima velikog teniskog prvaka!”, kazao nam je Kevin iz Leedsa. Jedan drugi stariji gospodin iz engleskog grada Stafforda dobro zna tko je Marin Čilić i tiskao se u masi novinara i Čilićevih navijača kako bi fotografirao tenisku zvijezdu. Budući da je Čilić kasnio pola sata porazgovarali smo o gorućoj temi u Velikoj Britaniji – referendumu o neovisnosti Škotske. “Nisam siguran što će biti u četvrtak. Prije mjesec dana bih vam rekao da nema šanse da se Škotska odcijepi, ali klima se drastično promijenila. Sada mislim da su šanse čak 50-50”, rekao je postariji Englez koji u Međugorje dolazi već tri godine. S druge strane ulice jedan također stariji gospodin mahao je škotskom zastavom. Škot Peter (prezime nismo razumjeli zbog tvrdog škotskog naglaska, op.a.) došao je u Međugorje kako bi pozvao hodočasnike da mole za oporavak od raka. Na našu pretpostavku znači li škotska zastava da je za odcjepljenje od Engleske, kategorično odgovara: “No divorce (nema razvoda)! Živjeli smo zajedno stotinama godina i ne vidim zašto bi se razdvajali!”  

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

EKSKLUZIVNO PODSJEĆAMO: Gdje su bili HDZ-ovci RH kad je postavljen Bruce Lee. Wikileaks 2005.: “Granić lutkar – i sljedeći ministar vanjskih poslova?”

Hrvati imaju riblje pamćenje. Neka ih. Ali zbog te kratke pameti se neki usude pljuvati po mostarskoj svetinji - Bruce...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -