Petak, 29 ožujka, 2024

Iranci ne žele američku pomoć, islamisti pristižu sa svih strana svijeta

Must Read

Iranske vlasti odbile su američki zahtjev za suradnju u borbi protiv sunitskih ekstremista iz Islamske države u Iraku i Siriji, izjavio je u ponedjeljak vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei.

”SAD su putem svojeg veleposlanstva u Iraku tražile suradnju protiv Islamske države. Odbio sam, jer su im ruke uprljane”, rekao je Hamenei po izlasku iz bolnice gdje je operirao prostatu.

Rekao je kako je iranski ministar vanjskih poslova Džavad Zarif također odbio zahtjev koji mu je uputio američki kolega John Kerry.

Iranske vlasti su u nekoliko navrata objavile da su protiv strane vojne intervencije u Iraku, ocijenivši da ta država može sama da se bori protiv ekstremista, prenosi Beta.

Od početka rata u Siriji i Iraku ubijeno je 40 Albanaca, a samo u zračnom napadu na Irak, prije dva dana, stradalo je osam Albanaca, boraca Islamske države.
Među poginulima šest je s Kosova, jedan iz Makedonije i jedan iz Albanije. Samo u Siriji, u sukobu između režima Bašar al-Asada i odmetnika, poginulo je više od 150 hiljada sirijskih boraca uključujući i dobrovoljce s Balkana.

Među žrtvama su, kako se navodi, i 40 Albanaca iz Albanije, s Kosova, Makedonije, ali i juga centralne Srbije, koji Albanci nazivaju “Preševska dolina”.

U Siriji i Iraku se ne bore samo Albanci s Balkana već i iz zapadnih zemalja, pa ih je tako iz Švicarske, na primjer, najmanje pet, navodi ta agencija i dodaje da prema podacima Konfederalne informativne službe (SRC) iz Berna u džihadu učestvuje oko 40 boraca iz Švicarske.

Na Sirijskim ratištima su i državljani BiH, a pisali smo kako je dvojac iz Livna prije odlaska u rat, ”savjete” potražio u Crnoj Gori.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

ANALIZA: Schmidt se nije usudio riješiti pitanje hrvatskog člana Predsjedništva

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com