Četvrtak, 25 travnja, 2024

Meksički biskup: Homofobi su bolesni

Must Read

“LJUDI koji tvrde da su homoseksualci bolesni i sami su bolesni”, rekao je meksički biskup Raul Vera Lopez za El Pais.
Lopez, poznat po obrani prava homoseksualaca, rekao je da im Crkva treba pristupiti ne s osudom, već dijalogom. “Ne možemo poništiti bogatstvo neke osobe samo zbog njegove ili njezine seksualne sklonosti. To je bolesno, bešćutno i nerazumno”, rekao je.
Lopez je u svibnju krstio kćer lezbijskog para. Tom prigodom je rekao: “Kako mogu uskratiti krštenje kćeri jedne od dviju žena? Ako roditelji to žele, znači da postoji kršćanska vjera”, rekao je.
Lopez dugi niz godina zagovara prava marginaliziranih skupina i bori se protiv nejednakosti, ali sada je prvi put homofobiju nazvao bolešću. Njegovi su mu stavovi priuštili cenzuru i kritike u prošlosti, ali sada nailaze na sve veću publiku, s obzirom na nešto liberalniji stav pape Franje.
“Licemjeri smo, jedina moralna pravila su nam osude homoseksualaca i pobačaja”
Podsjećamo 2013. papa Franjo je izjavio da je “Crkva postala opsjednuta temama kao što su abortus i homoseksualnost, što je skreće s misije bude svačiji dom”.
Lopez je u intervjuu za El Pais također progovorio o pobačaju složivši se sa stavom Crkve da se radi o umorstvu. “Pobačaj, baš kao i istospolni brakovi, poslužili su nam da sami sebe uvjerimo kako smo moralni. Najlakše je napasti ženu koja je pobacila, pogotovo jer uz sebe automatski imate ultrakonzervativnu desnicu. Kada je ovdje organizirana nacionalna kampanja protiv abortusa, organizirao sam molitvu krunice kako bih skrenuo pozornost na zaštitu života imigranata, rudara, žena, kao i nerođenih. Ali mi smo licemjeri. Čini se kao da se jedina moralna pravila oslanjanju na osude istospolnih parova i pobačaja. Ako to radite, savršen ste kršćanin”, dodao je sarkastično.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GOSPNA TI IMENA: Ovo je Mercedes kojeg Imotski i Posušje nikada vidjeli nisu

Iako svi svjetski mediji tvrde da nema Mercedesa kojeg Imoćani i Posušjani nisu parkirali usred čaršije ovaj primjerak nešto...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -