Četvrtak, 25 travnja, 2024

1000 Ivana: Snimka Thompsonovog koncerta s Kupresa i na službenoj stranici Guinnessovih rekorda

Must Read

Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu srušilo je 30. srpnja ove godine čak 2325 Ivana koji su u Kupres pristigli iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja.

Na službenoj stranici Guinnesovih rekorda na poveznici koja govori o obaranju rekorda na Kupresu, gdje se okupilo najviše osoba sa istim imenom navode kako je za to zaslužna upravo Thompsonova pjesma “Moj Ivane” i još su stavili video koncerta gdje je nastupio.

Podsjetimo, u nastojanju da sruše svjetski rekord u broju Ivana okupljenih na istome mjestu, a sve prema onoj staroj “Vratit će se Ivan s tisuću momaka”, u Kupresu su ih htjeli skupiti 1000.

Obiteljski dan, koji se slavi kao dan posvete tamošnje crkve Svete Obitelji, dobio je novu dimenziju. U želji da promiče prirodne ljepote, turističke potencijale, tradiciju i vrijednosti kupreškog kraja – udruga “Kupreški kosci” organizirala je manifestaciju “Tisuću Ivana” koja je okupila osobe svih dobi koje nose to ime, i srušili novi svjetski rekord.

Potporu održavanju ove manifestacije, koja će sljedeće godine, kako su najavili organizatori okupiti i obitelji Ivana, dala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vlada Srpske “seli” se iz Banja Luke u Srebrenicu 2. svibnja

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se Vlada Srpske sastati 2. svibnja u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -