< link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald:400,300,700&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
SUDSKI POLICAJCI OSLOBOĐENI, TUŽITELJICA: Poštivala sam zakon, a ne Kebu
User Rating: / 0
PoorBest 
Široki Brijeg
Thursday, 08 October 2009 14:26

 

altŠIROKI BRIJEG-  Osam sudskih policajaca koji su pritvoreni pod sumnjom da su dopustili bijeg Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo Vedrana Puljića pušteni su na slobodu., rekla je tužiteljica Zapadnohercegovačke županije Vesna Ćavarna današnjoj izvanrednoj sjednici županijske skupštine.

 

 

Tužiteljica Ćavar odbacila je špekulacije kako je pod pritiskom potpredsjednika F BiH Mirsada Kebe pustila iz pritvora privede pripadnike Hordi zla iz Sarajeva.- Pritvor nije zatvor. Pritvor nije kazna. Sve privedene osobe državaljani su BiH, pa su mogli biti zadržani u pritvoru najviše 24 sata, jer sam poštivala zakon, a ne gospodina Kebu kojeg i ne poznajem, kazala je tužiteljica Ćavara. Dodala je kako tijekom ispitivanja privedenih osoba u  tu prostoriju nije mogao ući nitko osim osoba koje po zakonu mogu biti prisutne ispitivanju.

 

Tužiteljica Ćavar kazala je i kako je neposredno nakon nedjeljnih nereda u Širokom Brijegu došla ispred stadiona Pecara i vidjela kako su učinjena teška kaznena djela. Osobno je, kaže nazaočila obdukciji tijela ubijenog Vedrana Puljića. Rekla je i kako je izdala veći broj naloga za vještačenje i zatražila izuzimanje vidosnimaka.Tužiteljica Ćavar smatra kako svi počinitelji trebaju biti izvedeni pred sud i primjereno kažnjeni.

 

 

Lasić: Zakon građanima nalaže da se brane kad su napadnuti

 

Bivši županijski premijer Viktor Lasić, sada oporbeni zastupnik u Skupštini ZHŽ, sudjelujući u raspravi o nedeljnim neredima, kazao je kako u Široki Brijeg u nedjelju nisu došli navijači Sarajeva,već razjarena masa huligana. Ljudi nisu napadnuti na stadionu, nego pred kućom, pred obiteljima i djecom. A što na kraju krajeva zakon nalaže, kada je netko napadnut pred kućom?, postavio je Lasić retoričko pitanje i odmah odgovorio: - Zakon mu nalaže da se brani svim mogućim sredstvima kako bi se branio. –Da je itko od širokobriježana imao i u primislima napad na goste tragedija bi bil znatno veća, zaključio je je Lasić

 

-Osuđujem barbarski napad na Široki Brijeg, dajem punu potporu NK Širokom Brijegu te pozivam sve hrvatske navijačke skupine na solidarnost sa Širokim Brijegom i posebice na sutrašnje prosvjede u 12.30 sati, kazao je županijski ministar prosvjete kulture i športa Vjekoslav Čamber. -Moramo govoritio istinu jer će nam samo ona otvoriti oči, kazao je Čamber nagalašavajući kako su nedjeljni neredi nastavak  „razbijanje naših institucija“.

 


Čamber: Horde zla su demolirale i Posušje

Također Čamber je naveo kako je osobno prije dva tjedna nazočio utakmici Široki - Velež na Pecari i uvjerio se kako Veležvi navijači na stadion dolaze s petokrakom, Titovim slikom, pale hrvatski barjak, vrlo dobro znajući što je jugorežim ovdje napravio jer je taj režim ovdje i fratre zapalio. - Nije to slučajno, to su namjerne provokacije. S druge pak strane hrvatskim navijačiuma nije dopušteno unošenje hrvatskih zastava na stadione u BiH, kao ni pjevanje hrvatskih pjesama. Horde zla su prije kojih 4-5 godina, takorekuć polomili pola grada prilikom gostovanja u Posušju, no sutra je u medijim osvanuo tek jedan manji članak. U Zenici nedavno igraju BiH i Turska, pali se hrvatska zastava, a tu reprezentaciju BiH vodi tamo neki Hrvat, kazao je ministar Čamber.

 

 

Zastupnici Skupštine Zapadnohercegovačke županije izrazili su i nezadovoljstvo izvještavanjem Federalne televizije o neredima u Širokom Brijegu.

 

Udruge podržaju prosvjede građana Širokog Brijega

I udruge proistekle iz domovinskog rata s područja općine Široki Brijeg i Zapadnohercegovačke županije oštro su osudile, kako se navodi u priopćenju, namjerno i bezumno nasilje koje je provodila huliganska skupina navijača FK Sarajevo, a koje se dogodila na ulicama Širokog Brijega uoči neodigrane utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

"Također osuđujemo pokušaj određenih huliganskih skupina koje su ciljano i s namjerom pokušale destabilizirati stanje u Širokom Brijegu i ZHŽ, te pokušaj medijske manipulacije određenih bh. medija koja ima za cilj zataškavanje istine i pretvaranje huligana i izgrednika u žrtve, a žrtava u huligane. Dajemo potpunu potporu građanima Širokog Brijega u organiziranim i vjernim prosvjedima protiv huliganskog ponašanja koje se odvijalo na ulicama Širokog Brijega", stoji dalje u priopćenju.

Također dajemo potpunu potporu nadležnim institucijama u provođenju detaljne istrage kako bi se skinula hipoteza o krivnji građana Širokog Brijega, stoji u priopćenju 15 udruga proisteklih nakon domovinskog rata

pincom.info

 
We have 89 guests online