Četvrtak, 28 ožujka, 2024

TopSpeed o novoj Rimčevoj zvijeri: Hrvati su napravili nezamislivo

Must Read

TopSpeed.com, portal koji od 1995. prati kretanja na tržištu najekstremnijih i najluksuznijih automobila, uvrstio je novi model Rimac Automobila među najzanimljivije i najbolje automobile proizvedene u prvoj polovici ove godine. “Hrvati su napravili nezamislivo, stvorili su automobil koji se slobodno može opisati kao superauto ili hiperauto”, piše TopSpeed.

“C_Two je supernapredan i udoban, cilj mu je pobijediti Teslu Roadster”

Kako se navodi u članku TopSpeeda, hrvatski proizvođač Rimac Automobili otkrio je C_Two na sajmu automobila u Ženevi početkom ove godine kao nasljednika poznatog automobila Concept_One. Automobil je električan, supernapredan i udoban, ocjenjuje portal. C_Two ima nekoliko bitnih zadataka – privući svjetsku pažnju na proizvođača, promicati električne automobile i donijeti Rimcu poslovne ponude. ”I da, pobijediti Tesla Roadster”, piše TopSpeed.

Sve se to i dogodilo samo nekoliko tjedana nakon predstavljanja modela C_Two. Mate Rimac, izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili, otkrio je da tvrtka ima u planu proizvodnju 150 automobila za koje su pozvani kupci iz cijeloga svijeta. Početna cijena bila je 2,1 milijun dolara. 150 automobila prodano je u tri tjedna. Nakon velikog uspjeha na sajmu automobila, a zatim uspjeha s prodajom, Rimac Automobili postali su vruća tema u svijetu automobila, a potom je u lipnju u tvrtku uložio i Porsche AG uzimajući manjinski udio od deset posto, piše TopSpeed.

Šest najzanimljivijih modela u automobilskoj industriji

Razvoj automobilske industrije ove je godine doživio procvat, a vidi se i velika potreba da se svijetu ponudi nešto potpuno novo i jedinstveno, piše TopSpeed.

C_Two, novi model tvrtke Rimac Automobili, našao se tako među šest najpoželjnijih i najzanimljivijih modela automobila u prvoj polovici ove godine, i to uz BMW serije 8 Coupe, Volvo S60, Mercedes AMG GT, Ferrari 812 Superfast i Aston Martin DBS Superleggera.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Последний

Cvijanović: “Europski put BiH nemoguć uz postojanje neizabranog stranca koji nameće odluke i ruši državu”

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je RS "opredijeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com